CORONA

CORONA

13-04-2020

 

Self B.V.

Bredaseweg 371

5037 LC Tilburg

self@amarant.nl

In deze brief informeren wij u opnieuw in verband met de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) in Nederland. Voor de landelijke maatregelen verwijzen wij u naar de site www.rivm.nl.

Termijn maatregelen verlengd

Het kabinet heeft maandag opnieuw verscherpte maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus in Nederland zoveel mogelijk te beperken. De maatregelen gelden tot 1 juni 2020.

Ook alle dagbestedingslocaties blijven in ieder geval tot 1 juni 2020 gesloten. Deze duur en de impact hiervan is enorm groot voor onze bewoners. Wij doen er alles aan, samen met collega’s van dagbesteding die bij ons ingezet zijn, om alternatieve activiteiten voor onze bewoners aan te bieden.

Wij rekenen wij op uw begrip, omdat we allen een verantwoordelijkheid hebben in het beperken van de omvang en snelheid van verspreiding van het coronavirus.

Bezoekersbeleid aangescherpt

Onze brancheorganisatie Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) heeft gisteravond een leidraad gepubliceerd voor bezoekregelingen en het naar huis gaan van cliënten. Self hecht er waarde aan zich zoveel als mogelijk aan de VGN-lijn van "nee, tenzij" te houden.

Bezoek is in principe niet meer toegestaan. Cliënten gaan ook niet naar huis. Bij uitzondering kan in overleg met het zorgteam één (klachtenvrij) familielid onder voorwaarden worden toegelaten. Als familie (wettelijke vertegenwoordigers) een cliënt wil ophalen om voor een periode naar huis te gaan, geldt dat deze cliënt bij zijn familie blijft tot de bezoekersregeling is opgeheven.

Wij realiseren ons dat dit forse maatregelen zijn. Samen met de begeleider kunt u bekijken of er alternatieven zijn voor contact (bv. telefonisch, beeldbellen). We denken graag met u mee.

Heeft u naar aanleiding van deze informatie nog vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de begeleiding. Voor algemene vragen over het coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM: www.rivm.nl.

We houden u op de hoogte als de situatie daarom vraagt.

Peter van den Broek en Marieke van Puijenbroek

Raad van Bestuur Self en manager Self